AJAK VÁROS HONLAPJA

 
 
 
 
 
 
 
 

Fesztiválok

Ajaki Farsangi Disznótoros Fesztivál

Egy farsangi rendezvény azoknak, akik szeretik a különlegesen elkészített, hagyományos disznótoros fogásait, azoknak, akik kíváncsiak a környező országok hagyományaira, és azoknak, akik szimplán csak jól szeretnék érezni magukat, barátságos környezetben.

A hagyományőrzésről híres szabolcsi település az idén negyedik alkalommal rendezi meg az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál társrendezvényeként az „Ajaki Farsangi Disznótoros Fesztivált”. Az egy napos rendezvény célkitűzése, a farsangi szokások ápolása mellett a közösségépítés. Az előző rendezvényen több mint húsz csapat vásárolt és vágott „közdisznót”, azaz az önkormányzat közmunka programjának keretében nevelt sertéseket.

Az önellátó település címét, a környéken elsőként elérni kívánó város polgármestere, Kerekes Miklós sajtótájékoztató keretében beszélt Ajak terveiről. A sajtótájékoztató keretében sor került Ajak és a kárpátaljai Császlóc települések közti testvértelepülési szerződés aláírására, valamint az ukrán- magyar kapcsolatok terén igazi áttörésnek számító szándéknyilatkozat aláírására Ajak és a Vereckei-hágó szomszédságában lévő Verbias között. A túlnyomó részt, ukrán lakosságú település partnerként kezeli az ajakiakat, és kulturális, gazdasági valamint különösen kiemelt hangsúlyos turisztikai együttműködést szeretne a Kárpát - medence kapujában. A felek egyetértettek abban, hogy a múlt sérelmeit csak egymás kölcsönös megismerésével lehet elfelejteni, amihez kitűnő lehetőség a Farsangi Disznótoroshoz hasonló kulturális rendezvények. Verbiás polgármestere hangsúlyozta, hogy településének kapuja –és a Vereckei-hágóhoz vezető út,- nyitva áll az ajakiak, és egyben Magyarország összes polgára előtt.
A politikusok mellett a közönség is elégedett lehetett a Farsangi Disznótorossal, hisz a gasztronómiai ínyencségek kóstolgatása mellett, fellépett Dolhai Attila, Kovács Kati, Tóth Gabi, valamint az X- Faktor sikeres énekese Antal Timi is. A remekül sikerült Ajaki Farsangi Disznótorost  az idén is  megrendezik, 2016. február 13-án.

Legyen a vendégünk!

„Ajak város mindenkié kell, hogy legyen!”

web: www.ajakifesztival.hu

Ön itt van: Home TURIZMUS LÁTNIVALÓK Fesztiválok Ajaki Farsangi Disznótoros Fesztivál