AJAK VÁROS HONLAPJA

Szociális központ létesítése Ajakon

Szociális központ létesítése Ajakon

Szociális Alapszolgáltatási Központ Ajakon

Projektismertető

 

Előzmény

2005-ben alakult az Alapszolgáltatási Központ Ajakon. Megalakulása után több helyszínen működött. 2013 júniusában egy közel 100 éves épületet – amely római katolikus iskolaként működött – újítottunk fel Belügyminisztériumi támogatással. A település történetében először egy új épületbe került az Alapszolgáltatási Központunk. Az épületet Seszták Miniszter Úr országgyűlési képviselőként adta át.

Projektleírás

2013-ban egy rendkívül szoros pályázati eljárás során Európai Uniós támogatási konstrukció keretében 5 % -os önerő mellett - 6.556.966 Forint -, és 95 % -os támogatási intenzitással - 124.582.362 Forint, azaz összesen 131.139.328 forintból épült fel az új Szociális Alapszolgáltatási Központ Ajakon.

Az új komplexum az Egészségügyi Központ tetőterének felújításával és egy hozzá-épített kétszintes épületrésszel, egy teljes akadálymentesítéssel, lifttel, napkollektorral felszerelve készült el. Az új épületrész területe: földszint 161,77 m2, tetőtér: 530,29 M2. Az épületben minden meglévő szolgáltatás (Házi segítségnyújtás, Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, Nappali ellátás, Gyermekjóléti szolgáltatás, Családsegítés, Étkezés) helyett kap, valamint egy új szolgáltatást – a támogató szolgálatot –  indítjuk be projekt lezárását követően. Az új szolgáltatáshoz a korszerű eszközökön és épületen kívül egy új 9 személyes gépjármű is beszerzésre került, ami a fogyatékkal élők elérhetőségének javítására lesz hivatott.

A projekt célja, egy olyan új, integrált komplexum létrehozása, ahová beköltözhet valamennyi szociális alap-szolgáltatás. Így megoldhatóvá válik a különböző gondozási formák egymásra épülése, összehangolása, és erő-forrásaiknak optimalizálása.

Ön itt van: Home PÁLYÁZATOK Megvalósult Szociális központ létesítése Ajakon