AJAK VÁROS HONLAPJA

 
 
 
 
 
 
 
 

Idén kilencedik alkalommal került megrendezésre ez a három napos fesztivál, amely napok a kezdetektől fogva piros betűvel vésődtek be az ajakiak kalendáriumába. A rendezvény létrejöttét a hagyományok őrzése és ápolása motiválta.

Mi, a településen élők nemcsak itthon vagyunk, hanem itthon is érezzük magunkat, nem kívánunk elszakadni múltunktól, hanem vállaljuk, hűen őrizzük és ápoljuk örökségünket, hagyományainkat, népszokásainkat. A három fő nap (P., SZ., V.) programjai is ennek megfelelően vannak összeállítva.

A pénteki nap – a környékbeli zenészek nagy számának és egymással való jó kapcsolatuknak köszönhetően – a Zenésztalálkozó jegyében zajlik, mely többnyire amatőr zenekarok élő koncertjeinek sorát takarja. Még az este folyamán elkezdődik a következő nap előkészítése, melynek programjai egy igazi hagyományőrző lakodalom köré fognak épülni és ennek előestéjén történik – a helyi népszokásokhoz híven – a jegying és stafírung vitel. 

web: www.ajakifesztival.hu

Egy farsangi rendezvény azoknak, akik szeretik a különlegesen elkészített, hagyományos disznótoros fogásait, azoknak, akik kíváncsiak a környező országok hagyományaira, és azoknak, akik szimplán csak jól szeretnék érezni magukat, barátságos környezetben.

A hagyományőrzésről híres szabolcsi település az idén negyedik alkalommal rendezi meg az Ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál társrendezvényeként az „Ajaki Farsangi Disznótoros Fesztivált”. Az egy napos rendezvény célkitűzése, a farsangi szokások ápolása mellett a közösségépítés. Az előző rendezvényen több mint húsz csapat vásárolt és vágott „közdisznót”, azaz az önkormányzat közmunka programjának keretében nevelt sertéseket.

Ön itt van: Home TURIZMUS LÁTNIVALÓK Fesztiválok