AJAK VÁROS HONLAPJA

Helyi hírek

VIII. Szárhegyi Tűzoltók Napján az Ajaki Tűzoltó Egyesület

November 5.-én került megrendezésre, a VIII. Szárhegyi Tűzoltók Napja, mely az idei évben rendhagyó módon, focikupa keretében zajlott le, a helyi sportcsarnokban Gyergyószárhegyen.

A focikupára meghívást kapott, az Ajaki Tűzoltó Egyesület, "Tűzgolyók" csapata is. A döntő mérkőzést nem mi játszottuk, de így is nagyon jól éreztük magunkat, és kellemes élményekkel tértünk haza, hisz tudjuk, hogy "Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos". Az Ajaki Tűzoltó Egyesület csapata, a 8 induló csapatból, megosztott helyezéssel az 5. helyen végzett. Külön öröm számunkra, hogy a torna gólkirályi címét egyesületünk tagja, Krisztián László kapta (bár a számítás módját azóta is orosz-amerikai-angol tudóscsoportok vizsgálják).

Az eredményhirdetés után, a település első embere Danguly Ervin polgármester (aki egyben a helyi Önkéntes Tűzoltóalakulat tagja) és a Gyergyószárhegyi Önkormányzat tanácsosai egy beszélgetésen látták vendégül, az anyaországból Nagybajomból, Miskolcról és Ajakról érkezett tűzoltókat, melynek témája a jövőbeni együttműködés lehetősége (nem csak tűzoltó szinten) volt. A megbeszélést követően, a helyi sportcsarnokban közös vacsorán látta vendégül a meghívottakat a helyi tűzoltóalakulat, majd kezdetét vette az immár hagyományosnak mondható, hajnalig tartó tűzoltóbál.

Köszönjük a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat és Gyergyószárhegyi Önkormányzat vendégszeretetét!

Képek: Krisztián László és Rubóczki Zoltán

Szöveg: Rubóczki Zoltán

Ön itt van: Home Hírek Friss hírek Helyi hírek Közélet VIII. Szárhegyi Tűzoltók Napján az Ajaki Tűzoltó Egyesület