AJAK VÁROS HONLAPJA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kezdőlap

Roma gyermeknap Ajakon

Az Ajaki Roma Nemzetiségi Önkormányzat: Horváth József Elnök, tagok: Horváth Károly, Haga József, Horváth Ferenc - 2016. május 28-án (szombaton) 9,00 órától Gyermeknapot szervezett. Helyszín: Ajaki Focipálya (József Attila út).

A rendezvény családias jellegű volt. A felnőttek reggelivel (virsli, sült szalonna, friss zöldségféle) várták a gyermekeket és ebédet (pörkölt, tészta, savanyúság) főztek. Sok gyermeket a szülő is elkísért, mindenki örömmel fogadta a rendezvényt.

A focipályán sátrat építettek, hogy a nagy melegben árnyékos helyre tudjanak húzódni a gyermekek, illetve itt kulturált körülmények között elfogyasztották az elkészített ételeket. 
Programok:
- 2 db. ugráló,
- Meglepetés-ajándék – zsákbamacska játék - várta a gyermekeket.
- Kaptak üdítőt, édességet, jégkrémet,...
- Zenére táncversenyeztek.
- Sorverseny (labdavezetés kézzel, lábbal, pókjárás, labdaadogatás,…)
- Kötélhúzás,
- Kifestők színezése,
- Egyéb játék lehetőségek…
- A napot a felnőttek foci-meccse zárta.
Különböző ügyességi feladatok kerültek megszervezésre. Nem hirdettek győzteseket, minden gyermek a nap győztese volt. Jó beszélgetések voltak gyermekekkel, szüleikkel. Jól érezték magukat, amit mutat a képeken örömmel szaladgáló és vidáman játszó gyermekekre csoportja.

Az Ajaki Alapszolgáltatási Központ: Dzsubák Györgyné, Mártha Gáborné családsegítővel segítséget nyújtottunk a gyermekek játékos foglalkozásának szervezésében. Nem csak a gyermekek, de mi felnőttek is nagyon jól éreztük magunkat. Jól szervezett programon vettünk részt. Köszönjük a meghívást, és sikeres munkát kívánunk a jövőben is az Önkormányzatnak:

A Magyar Püspöki Egyház Országos Cigánymisszió lapján olvastam: „Elköteleztük magunkat, hogy segítsük a halmozottan hátrányos helyzetű roma felnőtteket, fiatalokat és gyermekeket. Ezek az emberek többnyire lenézést, bírálatot, ítélkezést kapnak, igazi lehajlást, szeretetet, szívből jövő segítséget nem…….”

Fontosnak tartjuk a roma közösségért, közösségnek szervezett rendezvényeket, és az Intézmény lehetőségeihez mérten, Együttműködési megállapodás értelmében segíti, támogatja az RNO munkáját.

Vargáné Markos Ágnes
Intézményvezető

Képek a képtárban...

2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
A Nap kel 06:40-kor,
nyugszik 18:44-kor.

562310-CITIZ-1-2015-1-HU-CITIZ-NT

 „YEF – Youth for Europe’s Future – Discuss

and debate Europe’s present and future in Ajak

and her twinned settlements”

Ön itt van: Home Programok Roma gyermeknap Ajakon