AJAK VÁROS HONLAPJA

Zöld Város pályázat

„PÉTER-TÓ LIGET – AJAK VÁROSKÖZPONT KIALAKÍTÁSA”

Projekt címe: „PÉTER-TÓ LIGET – AJAK  VÁROSKÖZPONT KIALAKÍTÁSA”
 
Projekt azonosítószám: TOP-2.1.2-15-SB1- 2017-00030
 
 
Elindult a Zöld Város program Ajakon

Ajak Város Önkormányzata Péter-tó Liget Városközpont kialakítását tervezi amire a Területfejlesztési Operatív Program által 479 millió forint 100%-os támogatás nyert.

A területen teljes közművesítés valósul meg, új utak és sétányok épülnek, játszótér, piac és futópálya áll majd a lakosság rendelkezésére.

A fejlesztés témája Ajak központi részének a Péter-tó partjának megújítása, funkciókkal való megtöltése. A komplex városrészi rehabilitáció során a területen kialakításra kerül egy nagy kiterjedésű rekreációs célú zöld terület, egy városi piac, játszótér és futópálya a tó körül. A felújításhoz kapcsolódóan a terület átjárását és megközelíthetőségét elősegítő útvonalak kerülnek kialakításra.

Ezen felül megtörténik a területhez tartozó térfigyelő kamerarendszer felszerelése, napelemes rendszer kialakítása, a hiányzó közművek kiépítése, valamint az akadálymentesítés is. A zöld város kialakításához kapcsolódó társadalmi akciók, rendezvények valósulnak meg, valamint elkészült egy városmarketing stratégia is.

Ön itt van: Home PÁLYÁZATOK Zöld Város pályázat