Ajaki Polgárőr Egyesület

Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesület bemutatása

 

Szervezet: Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesületet a bíróság 2013. november 5-én 3434. sorszám alatt vette nyilvántartásba. 60 tagja van a szervezetnek. A szervezetünk alapfeladatot lát el a településen, ezért több évig biztosított a fenntartásunk. Országos és helyi szervezetek is segítik a munkánkat adományokkal és motivációval. Az Egyesület alapfeladatként a helyi közrend és közbiztonság védelme, valamint a bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálatot, figyelőszolgálatot, a közúti baleset helyszínén, valamint óvoda, általános iskola közvetlen közelében jelzőőri tevékenységet lát el. Tevékenységünkkel nagyban hozzájárulunk a helyi vallási rendezvények gondtalan lebonyolításához. Általános tevékenységeink: kulturális örökség megóvása, műemlékvédelem, természetvédelem, környezetvédelem, közrend és közlekedésbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, mentés, katasztrófa-elhárítás. Az egyesület tevékenysége során együttműködik az általános rendőrségi feladatok ellátásra létrehozott szervvel, helyben a Kisvárdai Rendőrkapitánysággal, a hivatásos katasztrófavédelmi szervekkel, Kisvárdai Katasztrófavédelmi Osztály, Ajaki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, az Országos Polgárőr Szövetséggel, Nagydobronyi Rendvédelmi Szervezettel és a helyi ifjúsági civil szervezetekkel.

Eredményeink: Megalakulásunk óta nemcsak helyi, de megyei és országos szinten is támogatást kapunk. Az Országos Rendőr Kapitányságtól ajándékba kaptunk egy Opel Astra típusú személygépkocsit, amely Ajak bel- és külterületén történő járőrözést biztosítja.  Együttműködési megállapodást írtunk alá az Ajaki Roma Nemzetiségi Önkormányzattal, amelynek célkitűzése az ajaki roma lakosság élet- és vagyonbiztonságának javítása. 

Hatásunk: Közösséget teremt a szervezetünk, kölcsönös bizalom, tolerancia erősödik. A szervezetünk egyik legfontosabb társadalmi szükségletet elégíti ki, a közrend és közlekedésbiztonság védelmét.

Terveink: Bővíteni szeretnénk a tevékenységi körünket lovas polgárőrségi csoport beindításával, mely a kültéri területek lefedettségét biztosítaná. A környező településeken működő polgárőr szervezeteket fogjuk felkeresni a jövőben együttműködési szándékkal, így egy nagyobb rendezvény biztosításánál számíthatunk a közös munkára.

Pályázat: 2015-ben „Önkéntes fiatalok a közbiztonságért Ajakon és Farkaslakán” című, NEA-MA-15-SZ-0767 regisztrációs számú pályázatot nyertünk Farkaslaka testvértelepülésünkkel közösen.

Elérhetőség:

Ajak Biztonságáért Polgárőr Egyesület

4524 Ajak, Ady Endre út 25.
Telefonszám: +36 70/412-0900

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rozinka Károly s.k.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             elnök

You are here: Home VÁROSUNK CIVIL SZERVEZETEK Ajaki Polgárőr Egyesület