Helyi hírek

Magyar siker Brüsszelben: Ajak városa nemzetközi díjat nyert

Ajak városát bronzéremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri a legjobb európai zöld közbeszerzések versenyén Brüsszelben, a 10.000 fő alatti települések kategóriájában. Az európai versenyben azok a települések vehettek részt, amelyek saját nemzeti versenyükben az élen végeztek. Ajak városa a magyarországi versenyen  I. helyezést ért el a 10.000 fő alatti települések között, valamint a verseny abszolút győztese is lett.

A nemzetközi bronzérmet a  város négy kulcsfontosságú középületének ­– az iskola, óvoda, polgármesteri hivatal és ravatalozó - energiahatékonysági felújításával érdemelte ki. A beruházással a település évente közel 110 tonna szén-dioxidot, és 5 millió forintnyi fűtési költséget takarít meg.

A GreenPublic Procurement Award a nemzetközi "Közbeszerzés zöldebben" projekt keretén belül megrendezett verseny, amelyben azok a zöld, környezetbarát önkormányzati beruházások versenyezhettek, amelyek kimutatható szén-dioxid-megtakarítással járnak.

 

Forrás: http://www.szszbmo.hu/altalanos-hirek-informaciok/magyar-siker-brusszelben-ajak-varosa-nemzetkozi-dijat-nyert

 

You are here: Home Hírek Friss hírek Helyi hírek Önkormányzat Magyar siker Brüsszelben: Ajak városa nemzetközi díjat nyert