Helyi hírek

Ajak - Sz-Sz-B Megyei polgármesteri fórum 2016. február 24.

A TÖOSZ elnöksége döntése alapján az idei megyei polgármesteri fórumokon egyrészt a MANORKA projekt eredményeit összegezték és kiemelten foglalkoztak járási és önkormányzati hivatalok közötti együttműködés tapasztalataival. A fórum másik témaköre a 2014-20 közötti európai fejlesztési időszak önkormányzatokat érintő lehetőségeinek bemutatása az országos operatív programok és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretei között.

A fórumon sor került aktuális önkormányzati ügyek tárgyalására, köztük az ASP rendszer ismertetésére, valamint a TÖOSZ programjainak megvitatására is. Lehetőséget biztosítottak arra is, hogy a MANORKA projekt partnerük, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és a Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) is tájékoztatást tartson érdekvédelemi, szolgáltatási és közösségépítési munkájáról.
A szakmai előadások mellett tájékoztatást kaphattak a fórumot támogató gazdasági szervezetek képviselői részéről az önkormányzatok számára nyújtott szolgáltatásaikról is. Az önkormányzati vezetőkön kívül a rendezvényre meghívást kaptak: a megye országgyűlési képviselői, a megyei közgyűlések elnökei és alelnökei, a járási hivatalvezetők és az MKKSZ megyei titkárai.

You are here: Home Hírek Friss hírek Helyi hírek Önkormányzat Ajak - Sz-Sz-B Megyei polgármesteri fórum 2016. február 24.